Ciltte kolajen eksikliğini anlamak için 3 basit test ve kolajeni yenilemenin 6 yolu:

Posted by

Yüz, dekolte ve vücutta meydana gelen sarkmalar, kıvrımlar ve kırışıklıklar yaşlanmanın başlıca belirtilerindendir. Çoğu zaman yaşlanma, vücuttaki kollajen seviyelerindeki azalmayla ilişkilidir. Cildin yoğunluğundan ve elastikiyetinden, gençliğinden ve pürüzsüzlüğünden sorumlu olan bu proteindir.

25-28 yaşlarından itibaren vücuttaki kollajen sentezi her yıl ortalama %1 oranında azalıyor. Bu nedenle yavaş yavaş yaşlanma belirtileri görünüşte daha belirgin hale gelir. Yapılacak en iyi şey bunların ortaya çıkmasını beklemek değil, yaşlanmayı ve kolajen eksikliğini mümkün olduğu kadar erken önlemeye başlamaktır. Cildinizde yeterli kolajen olup olmadığını veya bir şeyler yapma zamanının gelip gelmediğini kontrol etmenin erişilebilir yolları vardır.

Kollajen eksikliği için üç basit test

Bastırmak


Başparmağınız ve işaret parmağınızla gözlerinizin altındaki cildi hafifçe sıkıştırın ve ne kadar çabuk orijinal durumuna döndüğünü, düzeldiğini ve pürüzsüzleştiğini görün. Kollajen eksikliği olmayan sağlıklı cilt anında yenilenir. Cilt susuz kalırsa veya elastikiyetini kaybederse orijinal konumuna dönmesi daha uzun sürecektir.

Sıkmak

Tekrar göz altlarınızda kırışıklık oluşmasını istemiyorsanız başka bir test uygulayın. Cildin elastikiyetini test etmenin bu yöntemi, cildi yanaklarınıza, kollarınıza veya karnınıza hafifçe sıkıştırmayı içerir. Önceki testte olduğu gibi, eğer cildin şeklini geri kazanması daha yavaşsa, bu durum elastikiyet kaybına ve kolajen eksikliğine işaret edebilir.

Aynada kontrol

Yaşlanma belirtilerini kontrol edin. Bunu yapmak için, kollajen eksikliğinin ilk belirtileri açısından aynada kendinizi dikkatlice inceleyin. Genellikle günün koşuşturmacasında fark edilmezler, ancak sinyal verirler: vücutta solma süreci zaten devam etmektedir. Bunlar göz çevresinde yeni kırışıklıklar, hafif sarkma veya yüzün alt üçte birlik kısmındaki ciltte sarkma olabilir.

Kolajen Seviyeleri Nasıl Artırılır: Altı Yol

Retinoidli ürünler kullanın . Bunlar, kollajen sentezinde rol oynayan genler tarafından aktive edilen A vitamini türevleridir. Retinoidler cilde zarar verebileceğinden herkes için uygun değildir. Bu durumda bitki analogları yardımcı olur.
C vitamini kullanın . C vitamini içeren serumlar, kremler ve besin takviyeleri hücrelerin antioksidan korumasını destekler ve kolajen üretimini teşvik eder.
Güneş koruyucu uygulayın. UV ışınlarına maruz kalma, kolajenin parçalanmasına neden olarak erken katlanmalara ve kırışıklıklara neden olur.
Yeterince protein yiyin . Balık, deniz ürünleri, tavuk göğsü, yağsız domuz eti ve sığır eti gibi gıdalar kollajen sentezi için önemli olan amino asit kaynaklarıdır.
Diyetinizde şekeri sınırlayın. Şeker oranı yüksek gıdalar, kolajeni parçalayan ve liflerini sertleştiren ileri glikasyon son ürünlerinin (AGE’ler) oluşumunu teşvik eder. Diyette ne kadar az tatlı varsa cilt o kadar uzun süre elastik ve yumuşak kalır.
Sigarayı bırakmak. Sigara içmek cilde kan ve oksijen akışını azaltır. Ayrıca kollajen ve elastin liflerine zarar veren ve dokulardaki antioksidanları yok eden toksik serbest radikaller oluşturur. Sonuç olarak bu durum kırışıklık oluşumunu ve cilt yaşlanmasını hızlandırır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir